Waarom een seniorencheck bij oude poes, hond of kat?

Vroegtijdige opsporing van ouderdomskwaaltjes bij uw oude hond poes of kat (onze ‘senioren’) voorkomt erger en vergroot de kans op een lang en gelukkig leven. Ouderdom komt met gebreken, maar soms sluipen de problemen er langzaam in en hebben wij dit niet in de gaten. Wanneer wij dit soort problemen vroegtijdig opsporen kunnen de ervaren dierenartsen van de Statenlaan in Den Haag vaak de juiste behandeling instellen om uw huisdier een lang en gelukkig leven te bezorgen.

Wanneer spreken we van een senior?

Onze huisdieren worden steeds ouder. Gelukkig maar, want ze zijn tenslotte onze beste vrienden. Over het algemeen is een kat vanaf 7+ een senior en de hond vanaf een jaar of acht, waarbij we wel willen noemen dat kleine hondenrassen later senior worden dan grote. Zo is een Duitse Dog met 6 al op leeftijd, en een Yorkshire terriër pas met 12 jaar.

Ouderdomsgebreken huisdieren

Net als mensen kunnen ook huisdieren ouderdomsgebreken krijgen zoals; artrose, verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, gebitsproblemen, dementie, hartproblemen of een te hoge bloeddruk. Komt uw hond niet meer zo snel uit zijn mand? Ligt uw kat veel meer in de vensterbank? Stinkt uw huisdier uit zijn bek?

Ouderdomsverschijnselen en gedrag

Wat zijn nou voorbeelden van veranderingen die een medische achtergrond doen vermoeden?

  • veel drinken en veel plassen
  • veel eten of juist heel weinig
  • vermageren of juist dikker worden
  • moeilijk opstaan en stijf lopen
  • kwijlen en uit het bekje ruiken
  • een doffe, vettige vacht

Seniorencheck – oude hond en kat naar de dierenarts

Om bepaalde ouderdomsproblemen op tijd te signaleren of om juist na een goed onderzoek te kunnen zeggen dat uw hond of kat helemaal niets mankeert biedt onze praktijk de Senioren check aan. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar het gebit, het hart en longen, de slijmvliezen, ogen en oren, bultjes, vacht, gewicht en hoe staat het met de conditie? Er wordt bloed afgenomen om de nier- en leverfunctie en bloedsuiker te controleren. De hamvraag is hierbij niet: welke leeftijd zal mijn dier bereiken? Maar: is mijn gepensioneerde huisdier nog gezond? En hoe kan ik mijn huisdier zo gezond mogelijk houden?

Kosten huisdieren seniorencheck

De senioren check kost voor de kat 147,00 euro (inclusief bloeddrukmeting, zonder schildklieronderzoek en SDMA test) en voor de hond 131,00. Aan de hand van de eventuele klachten en uitslagen wordt er besloten of vervolgonderzoek of behandeling noodzakelijk is en zo ja welke. Dit gaat uiteraard in overleg met u als eigenaar.
De seniorencheck wordt alleen op een afspraak uitgevoerd omdat we voor u en uw huisdier alle tijd willen nemen. We leggen u graag vooraf uit hoe u het beste urine kunt opvangen bij uw hond.

Afspraak op het spreekuur van uw dierenarts

Wilt u gebruik maken van onze Senioren Check? Bel gerust voor een afspraak op het spreekuur van de Dierenkliniek Statenlaan in Den Haag: 070-3524221

Nu Bellen