In juli gaat 1 van onze dierenartsen, Robin Gieling, met Nadja le Roux van de Kalahari African Wild Dog Conservation Trust in Namibië Afrikaanse wilde honden van een GPS halsband voorzien. Dit in de hoop te kunnen zien waar ze heen gaan en de boeren te kunnen waarschuwen als de dieren in de buurt zijn, zodat ze hun kwetsbare kalveren en kleinvee kunnen binnen houden en op deze manier samen te werken met de lokale bevolking om deze dieren te beschermen. Zo hopen ze van “human wilfdlife conflict” naar “human wildlife co-existence” te gaan, een situatie waar mens en dier naast elkaar kunnen leven. Ook zullen zij meteen onderzoek doen naar de gezondheid en genetische diversiteit van de dieren, aangezien deze tot nu toe onbekende populatie, die compleet buiten alle nationale parken en natuurgebieden leeft, zomaar eens heel belangrijk zou kunnen zijn voor het overleven van de soort!
Om deze missie te laten slagen hebben zij hulp nodig voor de financiering van de middelen om de dieren te verdoven. Zoals een verdovingsgeweer, verdovingspijlen en narcose middelen, maar ook apparaten om de narcose te monitoren en deze veilig te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook nog meer GPS halsbanden nodig en alle middelen om bloed en andere monsters te verzamelen.
Met een donatie wordt actief bijgedragen aan het behoud van deze prachtige en intrigerende maar vaak ook onbekende diersoort die ernstig met uitsterven wordt bedreigd.
Dit project is te steunen via deze link: https://gofund.me/7812807a
Alle beetjes helpen 💪🏻

Nu Bellen