Vuurwerkangst bij honden en katten

Heel wat honden en katten zijn bang voor vuurwerk. De jaarwisseling is voor hen dan ook niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. Medicatie rond oudejaarsavond is een mogelijkheid, maar hier moet wel ruim op tijd mee begonnen worden.

Waarom zijn dieren bang voor vuurwerk?
De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst die direct te maken heeft met overlevingsdrang. Vrijwel elk dier zal reageren bij het horen van een hard geluid. Het ene dier is hier gevoeliger voor dan het andere. Door vervelende ervaringen of door herhaaldelijk schrikken kunnen dieren een echte angst voor harde geluiden ontwikkelen. De angst en paniek die ze hierbij ervaren is vaak groot!

Telizen, een goed alternatief bij vuurwerkangst!
Telizen kan een bijdrage leveren aan de vermindering van angst voor vuurwerk van hond of kat. Telizen bevat de werkzame stof L-theanine. Dit aminozuur komt van nature voor in groene thee en geeft via een drietal wegen het signaal ‘ontspanning’ af op hersenniveau.
Telizen, eerste aanpak bij angst-gerelateerde problemen:
• Zwakt reactie door abnormale angst af
• Werkt rustgevend voor hond en kat
• Verhoogt de leercapaciteit

Begin op tijd!
Inmiddels wordt Telizen succesvol ingezet door veel dierenartsen en gedragstherapeuten bij honden met angst voor vuurwerk. Het verdient aanbeveling om minimaal 2 maanden voor de jaarwisseling met Telizen te starten voor het optimale effect. Bij vuurwerkangst kan Telizen op dezelfde wijze worden gebruikt als bij dieren met een reisfobie of angst voor de dierenarts.

Oudejaarsdag
Telizen moet 2x daags gegeven worden (gebruik volgens bijsluiter). Op oudejaarsdag echter moet elke 6 uur een dosering gegeven worden. De laatste dosering dient 2 uur vóór de jaarwisseling gegeven te worden, dus bijvoorbeeld om 10.00 uur, 16.00 uur en 22.00 uur.
Voor meer informatie over vuurwerkangst en andere mogelijkheden van Telizen kunt u altijd terecht bij uw dierenarts.

Nu Bellen